SWAT Tourniquet

Artikelnummer: SWAT-B

De SWAT Tourniquet is een uniek en multifunctioneel verband. De naam geeft een beschrijving van het gebruik van Stretch, Wrap en Tuck, maar ook van de gemeenschappen waarvoor het is ontwikkeld - militaire en civiele Special Weapons and Tactics teams. Deze teams werken in een omgeving met een hoge incidentie van doordringende trauma's, en de meeste (tweederde) van de te voorkomen sterfgevallen in de operationele omgeving zijn het gevolg van extremiteitsbloedingen.

De SWAT-Tourniquet maakt een snellere manier mogelijk om extremiteitsbloedingen onder controle te houden en maakt toepassing hoger in de lies en axilla mogelijk dan andere tourniquets. Het gemak van het aanbrengen is een van de grootste voordelen; individuen kunnen het effectief toepassen in enkele seconden met weinig tot geen voorafgaande training. Tegen een derde van de kosten en het gewicht van andere gebruikte tourniquets, moet dit tourniquet zijn weg voorwaarts vinden bij elke tactische operator.

Het SWAT-T Black model is gemaakt met een zwarte kleur voor gebruik in tactische omgevingen. Instructies voor gebruik zijn afgedrukt op het tourniquet, samen met de drukmeting van het handelsmerk, die laat zien hoeveel druk er moet worden uitgeoefend om tot occlusie te komen. Strek de band totdat de diamant verschijnt en er voldoende druk is om ernstige bloedingen te stoppen of te vertragen.

De SWAT-T is ontwikkeld door een voormalige Operator/Medic met 14 jaar ervaring in operationele geneeskunde - voormalig USAF Pararescue Journeyman (Para-Jumper of PJ)), Contractor DoJ/FBI SWAT Operations, National Registry Paramedic, en Emergency Medicine Arts. Minimaal aanbevolen werktemperaturen. -65 Graad F (-53 Graad C) Maximaal aanbevolen werktemperaturen. 180 graden Celsius F (82 graden Celsius) Voorkeur voor langdurige opslag in een koele en droge omgeving.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »